субота, 01. октобра 2022.

Изванредни односи Србије и Шпаније

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се јуче у Мадриду са министром иностраних послова Шпаније Хозеом Мануелом Албаресом Буеном, у оквиру прве званичне посете председника Србије Александра Вучића тој земљи.

Селаковић и Албарес констатовали су да су односи Србије и Шпаније изванредни, изразивши задовољство због честих сусрета на високом и највишем нивоу.

- Спонзорисани садржај -

Селаковић, који се са министром Албаресом састао недавно на маргинама министарског састанка ОЕБС-а у Стокхолму, позвао је шпанског колегу да убрзо дође у посету Београду.

Захваливши и овом приликом Шпанији на поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије, Селаковић је саговорника упознао са ситуацијом на Косову и Метохији и током дијалога Београда и Приштине.

Шеф српске дипломатије је упозорио на константне провокације на терену и чињеницу да Приштина не спроводи обавезе  преузете Бриселским споразумом, док је, са друге стране, Београд посвећен дијалогу, миру и стабилности у региону.

Селаковић је, такође, захвалио Шпанији на подршци евроинтеграцијама Србије, истакавши да наша земља остаје чврсто опредељена за један од својих најважнијих стратешких циљева, а то је пуноправно чланство у ЕУ.

Двојица министара разговарала су и о проширењу економске сарадње и даљем усаглашавању економских споразума између Србије и Шпаније, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -