уторак, 27. септембра 2022.

Стручна пракса за студенте Економског факултета у МГСИ

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић и декан Економског факултета Универзитета у Београду Жаклина Стојановић потписали су данас Меморандум о сарадњи, који ће студентима тог факултета омогућити стручну праксу и едукацију кроз практичне активности, а Министарству јачање кадровских капацитета.

Момировић је истакао да је важно да се кроз стручну праксу студентима основних студија приближе најзначајнији процеси рада и подржи процес студирања јер су Србији потребни компетентни кадрови како би додатно ,,освежилa” државну управу, унелa нову енергију и знањe.

- Спонзорисани садржај -

Нема важнијег посла него да студентима приближимо све оно што радимо и да их припремимо за одговорне задатке који су пред њима. Данас по први пут у модерној историји можемо да се поредимо са развијеним земљама Западне Европе по комплексности пројеката које изводимо, и зато је сарадња са академском заједницом важна, рекао је он.

Са сваким изграђеним километром најмодернијих ауто-путева кроз Србију или брзе пруге од Београда до Будимпеште, са модернизацијом лука и развојем интермодалног транспорта, ми нашим студентима можемо да понудимо нова знања и стручно усавршавање, нагласио је министар, додавши да данас млади не морају да одлазе у иностранство да би наставили са усавршавањем.

Циљ потписивања Меморандума о сарадњи је развој и реализација студијских програма на Економском факултету који ће студентима пружити знања и вештине за потребе рада у Министарству, укључујући знања из области форензичког рачуноводства.

Овај документ предвиђа организовање стручних пракси у Министарству и реализацију истраживања, учествовање на округлим столовима и конференцијама, реализацију обука и курсева континуиране едукације на Економском факултету за запослене у Министарству, као и организовање гостујућих предавања и презентација студентима Економског факултета од стране запослених у Министарству.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -