четвртак, 06. октобра 2022.

Изградња зелене инфраструктуре за чистију животну средину

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министарка заштите животне средине у Влади Републике Србије Ирена Вујовић присуствовала је данас потписивању Уговора о извођењу радова на изградњи канализационе мреже у општини Горњи Милановац, чиме званично почиње и реализација великог инфраструктурног пројекта изградње канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадих вода широм Србије.

Уговор са извођачима радова потписалa je заменица директора Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Србије Сандра Недељковић, а том чину је присуствовао и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

- Спонзорисани садржај -

Вујовић је истакла да је реч о важној инвестицији, вредној више од три милиона евра, која ће значајно поправити стање животне средине и унапредити квалитет живота грађана Горњег Милановца.

Министарка је прецизирала да ће се градити 14,7 километара канализационе и 0,8 километара водоводне мреже, што је уједно и предуслов за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у овој општини.

Она је нагласила да је изградња зелене инфраструктуре међу главним приоритетима министарства на чијем је челу, као и да се на решавању питања третмана отпадних вода интензивно ради, додавши да потписивањем овог уговора почиње изградња канализационе мреже на девет локација.

Према њеним речима, кроз пројекте Министарства заштите животне средине, у изградњу канализационе мреже и пречистача отпадних вода широм Србије биће уложено 200 милиона евра, а средства су обезбеђена из кредитне линије Банке за развој Савета Европе. 

Горњи Милановац је прва општина у којој започињемо радове на терену, а на јесен је у плану расписивање тендера и за изградњу првих постројења за прераду отпадних вода у осам градова и општина, предочила је Вујовић.

Министарка је указала на то да се улагањем у ове капиталне пројекте подижу стандарди заштите животне средине, штите наше реке и природа и осигурава чистија будућност за наредне генерације.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -