субота, 01. октобра 2022.

Милош Павловић: Жалба Управном суду због незаконитог избора градоначелника

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић поднео је данас Управном суду жалбу због ,,незаконитог избора” градоначелника, заменика градоначелника и чланова Градског већа на седници Скупштине града Београда, одржаној 20.06.2022. године.

Павловић је том приликом позвао Управни суд да хитно донесе одлуку по жалби, јер ће одлуке градоначелника и Градског већа бити ништаве и без правног дејства ако се утврди да је избог градоначелника био незаконит. ,,Сачекаћемо одлуку суда, али ћемо водити и рачуна о роковима и по потреби ћемо поднети и тужбу Управном суду за поништавање одлуке о избору градоначелника”, рекао је Павловић испред Скупштине Београда.

- Спонзорисани садржај -

Он је објаснио да када градском одборнику престане мандат, онда на његово место долази нови одборник, коме мандат почиње да тече тек када Скупштина града Београда донесе одлуку о потврђивању тог мандата.

,,То значи да одборници, осим на конститутивној седници, не могу да гласају за потврђивање свог мандата и не могу да обезбеђују кворум, јер им мандат још не тече”, рекао је Павловић.

,,Дакле, незаконите су одлуке о потврђивању мандата новим одборницима и о избору градоначелника, заменика градоначелника и чланова Градског већа, јер су донете без кворума”, додао је Павловић

Павловић је прецизирао да су осам одборника СНС-а и два одборника СПС-а гласали за потврђивање свог мандата, иако је то супротно закону.

,,Градоначелник, дакле, није изабран са 57 гласова него са 47 гласова, што је по Пословнику Скупштине града Београда недовољно за одржавање седнице, односно није било кворума за седницу”, закључио је Павловић

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -