четвртак, 06. октобра 2022.

Ухапшено пет особа због малверзација на штету државног буџета

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници полиције ухапсили  пет особа због основане сумње да су малверзацијама оштетиле буџет Републике Србије за 100.668.908 динара.

Акцију хапшења извели су припадници Одељења за борбу против корупције, Одсек Јагодина, у сарадњи са Сектором пореске полиције, Одсек Крагујевац, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужулаштва у Краљеву.

- Спонзорисани садржај -

Ухапшени су одговорно лице ПР „Душан Коп“ и ПД „ Душан коп градња“ ДОО из Крагујевца Б. Р. (1982) због основане сумње да је извршио кривична дела прање новца и пореска утаја, као и М. А. (1992), С. Р. (1992), М. А. (1997) и Н. Ш. (1979), сви из Крагујевца, осумњичени за кривично дело пореска утаја у помагању.

Сумња се да је Б. Р., у намери да себи прибави противправну имовинску корист, од 1. јануара 2019. године до хапшења, на основу фиктивних рачуна плаћао наводне услуге предузетничким радњама које су отворили четворица осумњичених, а који су потом новац дизали са рачуна и предавали на руке Б. Р.

На тај начин Б. Р. је, како се сумња, присвојио приближно 32.539.680 динара и оштетио буџет Републике Србије за 100.668.908 динара.

Он се терети да је тако стечен новац улагао у куповину непокретности, 15 возила, једног стана и изградњу две куће, а потом део те имовине продао како би прикрио порекло новца који потиче из криминалне делатности.

Б. Р., М. А. и С. Р. одређено је задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, док су М. А. и Н. Ш., уз кривичну пријаву, приведени тужилаштву.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -