субота, 24. септембра 2022.

БДП у првом кварталу ове године износио 4,5 одсто

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је јуче заједничкој седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП) и Комисије за капиталне инвестиције.

Том приликом су анализирани постигнути резултати у привредним областима у првом кварталу 2022. године које утичу на БДП и разматрани кораци које треба предузети како би резултати у свим секторима до краја године били задовољавајући.

- Спонзорисани садржај -

На седници је истакнуто да је у првом кварталу БДП износио 4,5 одсто, а да су предвиђања за други квартал четири одсто, док се пад инфлације очекује у јулу.

Премијерка је информисана о томе да је у области пољопривреде у току жетва пшенице, да се очекује нешто мањи принос у односу на прошлу годину због дуготрајне суше која је владала, да су кукуруз и сунцокрет у добром стању, а да се истовремено ради на отварању нових тржишта за извоз воћа и поврћа. 

Ситуација у области саобраћаја је значајно боља и ту се бележи раст промета у свим сегментима, посебно у железничком. Истовремено, водни и авио саобраћај постижу значајније резултате у односу на претходни период.

У области заштите животне средине, почетком септембра ће бити расписани тендери за изградњу првих осам постројења за пречишћавање отпадних вода, што је од изузетне важности за побољшање квалитета живота грађана.

Када је реч о капиталним инвестицијама, у току је реализација најважнијих пројеката, међу којима су они у саобраћајној инфраструктури, као и изградња гасног интерконектора са Бугарском.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -