уторак, 27. септембра 2022.

Стефановић обишао 250. ракетну бригаду за ПВД

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић обишао је јуче припаднике 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства у Јакову и том приликом истакао да грађани Србије могу бити задовољни способношћу Војске да заштити безбедност нашег неба.

Стефановић је поручио да је посебно поносан на то колико су припадници 250. бригаде уложили напора да у најкраћем могућем року овладају новим савременим системима ФК-3 и Панцир.

- Спонзорисани садржај -

,,Постигли смо огроман технолошко-технички напредак куповином нових система за противваздухопловну заштиту, попут ФК-3 и Панцира, који је омогућио припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране да још снажније чувају нашу отаџбину”, рекао је он.

Потпредседник Владе је најавио да ће 250. бригада до краја године добити и додатна средства којима ће употпунити ове батерије.

Командант 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства бригадни генерал Тиосав Јанковић реферисао је на почетку посете Стефановићу о задацима и опремљености јединице, након чега је уследио обилазак средстава за ПВД која се налазе у наоружању јединице.

Обиласку су присуствовали и командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић и командант дивизиона за ПВД потпуковник Александар Анђић.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -