27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаДруштвоВечни чувари нације: Откривено спомен-обележје херојима Жандармерије

Вечни чувари нације: Откривено спомен-обележје херојима Жандармерије

У емотивној и значајној церемонији, министар унутрашњих послова Републике Србије, Братислав Гашић, заједно са командантом Жандармерије, Сашом Косовићем, открио је спомен-обележје у част погинулих и преминулих припадника ове елитне јединице у бази Жандармерије у Алексинцу.

Овај споменик, који симболизује храброст и жртву, подигнут је у знак сећања на оне који су положили своје животе бранећи безбедност и суверенитет наше земље. Министар Гашић, у пратњи команданта Жандармерије и помоћника директора полиције Дејана Луковића, положио је венац и одржао говор, истичући значај сећања на ове хероје.

„Наша дужност је да памтимо и поштујемо њихову жртву и да будућим поколењима преносимо вредности храбрости, јединства, посвећености, оданости и солидарности”, рекао је министар Гашић.

У склопу овог догађаја, министар је такође отворио Меморијални турнир у фудбалу „Хероји Жандармерије”, који се одржава у част погинулих припадника ове јединице. Овај турнир је још један начин да се одржи сећање на подвиге и страдања припадника Жандармерије.

Министар је такође апеловао на друге одреде да се са једнаком пажњом и пијететом одуже преминулим припадницима и у другим градовима као што су Београд, Нови Сад и Краљево.

Овај споменик не само да чува успомену на хероје, већ и подсећа на важност њихове жртве за безбедност и мир у нашој земљи.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести