27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаДруштвоКуршумлија добила модернизовану водоводну мрежу: Завршени радови вредни 9,8 милиона динара

Куршумлија добила модернизовану водоводну мрежу: Завршени радови вредни 9,8 милиона динара

У Куршумлији су успешно завршени радови на модернизацији водоводне мреже у Улици др Мелгарда, чиме је значајно побољшана инфраструктура и квалитет водоснабдевања за становнике овог подручја. Пројекат, вредан 9,8 милиона динара, суфинансиран је од стране Кабинета министра без портфеља у Влади Републике Србије задуженог за равномерни регионални развој.

Министар Един Ђерлек и председник општине Куршумлија Војимир Чарапић обишли су завршене радове, истакавши значај овог пројекта за локално становништво. Пројекат је од великог значаја за неколико стотина директних корисника водоводне мреже у Куршумлији, који ће сада имати приступ квалитетнијој и поузданијој води.

Радови су завршени у предвиђеном року, а министар Ђерлек је нагласио да је овај пројекат само део ширег плана Владе Србије за улагање у комуналну инфраструктуру широм земље, са циљем подизања квалитета живота грађана.

Уговор о суфинансирању пројекта потписан је 20. јуна 2023. године, чиме је започета ова значајна иницијатива. Завршетак радова на водоводној мрежи у Куршумлији представља важан корак ка модернизацији и унапређењу комуналне инфраструктуре у овом делу Србије.

Овај пројекат је пример успешне сарадње локалних и националних власти у циљу побољшања услова живота грађана и демонстрира опредељеност Владе Србије за равномерни регионални развој. Становници Куршумлије сада могу очекивати боље услове за свакодневни живот, захваљујући овом значајном улагању у њихову локалну заједницу.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести