27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаЕкономијаЕфикасност на делу: IPS НБС систем остварио рекордан број трансакција у децембру

Ефикасност на делу: IPS НБС систем остварио рекордан број трансакција у децембру

У децембру 2023. године, IPS НБС систем, који ради непрекидно 24/7/365, остварио је значајан успех реализујући укупно 6.710.800 трансакција. Овај податак потврђује високу ефикасност и поузданост платног система који управља Народна банка Србије (НБС).

Просечан дневни број плаћања у децембру достигао је 216.477, са просечним временом извршења трансакције од само 1,2 секунде. Ови импресивни резултати истичу брзину и ефикасност IPS НБС система у обради плаћања, што је кључно за брзо и сигурно обављање финансијских трансакција у савременом дигиталном добу.

Укупна вредност промета у децембру износила је 78,2 милијарде динара, док је просечна дневна вредност промета била 2.523,6 милиона динара. Ови подаци указују на значајан обим финансијских операција које се обављају путем IPS НБС система, подржавајући како привреду тако и појединачне кориснике.

Сектор за платни систем НБС континуирано ради на унапређењу и модернизацији платног промета у Србији, што ови резултати јасно демонстрирају. Улагање у платне системе и њихова модернизација су од суштинског значаја за ефикасност и стабилност финансијског сектора, као и за општу економску стабилност земље.

Ови резултати су доказ да Србија напредује у области финансијских технологија и да је спремна да одговори на изазове савременог тржишта, пружајући брзе, сигурне и ефикасне услуге својим грађанима и привреди.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести