27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаХроникаВелика акција полиције: Раскринкана организована криминална група, ухапшено 11 особа

Велика акција полиције: Раскринкана организована криминална група, ухапшено 11 особа

У координираној акцији полицијских снага, у више градова Србије ухапшено је 11 чланова организоване криминалне групе, која се сумњичи за серију тешких кривичних дела. Ова операција је резултат дуготрајне истраге коју су водили припадници Управе криминалистичке полиције и Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Јавним тужилаштвом за организовани криминал.

Осумњичени су ухапшени у Београду, Шапцу, Новом Саду и Сремској Митровици, а међу њима се налазе и особе за које се верује да су организатори ове криминалне групе. Група се сумњичи да је од 2020. до 2024. године учествовала у крађи и препродаји луксузних возила из земаља Европске уније. Возила су наводно довожена у Србију, где су у специјализованим гаражама и ауто-сервисима преправљани бројеви шасија и мотора, а затим су са фалсификованом документацијом продавана као регуларна возила.

Током претреса станова и других просторија које су користили осумњичени, полиција је пронашла више аутомобила, ауто-делова, електронских уређаја за стартовање и крађу возила, као и значајне количине новца и златног накита. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега су приведени надлежном тужилаштву.

Ова акција представља значајан ударац организованом криминалу у Србији и потврђује одлучност и способност полицијских и правосудних органа да се супротставе оваквим претњама. Полиција наставља рад на овом случају, а истрага се проширује на остале особе које се сумњиче за учешће у кривичним делаткостима ове групе.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести