27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаХроникаСпектакуларна акција српске полиције: Ухапшени украјински мајстори прања новца

Спектакуларна акција српске полиције: Ухапшени украјински мајстори прања новца

У великој акцији српске полиције, у сарадњи са граничном полицијом и царином, ухапшена су двојица држављана Украјине, под сумњом да су извршили кривично дело прања новца. На граничном прелазу Градина, у аутомобилу марке „мерцедес” којим су путовали осумњичени, пронађена је велика количина новца – 77.950 евра и 185.500 америчких долара, за које се верује да потичу из криминалних активности.

Ова драматична операција открива дубину међународног криминала који покушава да искористи Србију као транзитну тачку за своје незаконите активности. Ухапшени, О. Ш. (1975) и О. К. (1985), суочавају се са озбиљним оптужбама, а њихово хапшење је резултат месеци планирања и координисаног рада српских безбедносних снага.

Ово хапшење је важан корак у борби против међународног криминала и прања новца, истичући одлучност и способност српске полиције да се супротстави овим изазовима. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и биће приведени надлежном тужилаштву, где ће се суочити са правдом.

Ова акција је јасна порука свима који покушавају да злоупотребе територију Србије за своје криминалне подухвате да ће бити брзо и ефикасно заустављени. Србија остаје чврста у својој посвећености очувању закона и реда, штитећи своје границе и грађане од међународног криминала.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести