28.09.2023. (четвртак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Колумна: Путевима промена

КолумнаКолумна: Путевима промена

У свакодневном животу, често се налазимо пред изазовима који тестирају нашу способност да се прилагодимо и растемо. Промена је неизбежна, али како се ми односимо према њој често одређује наш животни пут.

Сетимо се само последње деценије. Технолошки напредак, друштвене промене, нови изазови на глобалном нивоу – све то захтева од нас да будемо спремни на промене, да учимо и да се развијамо. Али, шта када нам је удобно? Шта када смо задовољни статусом кво?

Путеви промена нису увек лаки. Често су поплочани неизвесношћу, страхом и сумњом. Али, као што рекоше многи велики умови пре нас, изазови су ту да нас направе јачима, да нас науче и да нам покажу пут.

У својим путовањима, сретао сам многе људе који су се осећали изгубљено пред лицем промена. Али, они који су успели да пређу преко својих страхова и сумњи, они који су прихватили промену као нешто неизбежно и позитивно, на крају су били најуспешнији.

Промена може бити наш највећи пријатељ, али само ако је прихватимо отвореног срца. Треба нам храброст да искочимо из својих комфорних зона, да истражујемо нове могућности и да се не плашимо неизвесности.

На крају, свака промена носи са собом нову прилику. Прилику да растемо, да учимо и да се развијамо. Прилику да будемо бољи, јачи и спремни за све што нас чека у будућности.

Стога, следећи пут када се нађете пред изазовом или променом, сетите се да је то само нова прилика која вас чека. Прихватите је, учите из ње и наставите да идете путевима промена са главом подигнутом високо.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести