30. 04. 2024.
НасловнаОбразовањеСомбор добија иновативни Омладински центар: Нова ера за младе у Србији!

Сомбор добија иновативни Омладински центар: Нова ера за младе у Србији!

Сомбор постаје дом новог Омладинског центра, симбола иновација и образовања за младе. Министарка науке, технолошког развоја и иновација, Јелена Беговић, обишла је радове на овом значајном пројекту, који ће бити место неформалног образовања и сусретања младих.

Омладински центар у Сомбору, један од четири која се граде у Србији, представља важан корак у укључивању младих у друштвене и политичке процесе. Министарка Беговић истакла је напредак који је Србија постигла у смањењу незапослености младих, са 51,2% у 2012. години на 24,7% у 2023. години.

Центар ће бити место где ће млади добијати менторску подршку и помоћ у одабиру занимања, новим технологијама и изазовима будућности. Влада Србије, предвођена премијерком Аном Брнабић, препознаје значај младих и кроз различите програме жели да им помогне да остану у Србији и допринесу њеном развоју.

Програми као што су „Моја прва плата“ и запошљавање најбољих студената Медицинског факултета и младих научника су део стратешких иницијатива усмерених на подршку младима. Укупна подршка Владе за изградњу омладинских центара износи 180 милиона динара, а за следећу годину планирано је још 240 милиона динара.

Омладински центри ће бити умрежени са регионалним иновационим стартап центрима, научно-технолошким парковима, научним институтима и факултетима, чиме се отварају врата за бољу и квалитетнију будућност младих у Србији.

Овај пројекат је више од обичног грађевинског подухвата; то је инвестиција у будућност, која ће омогућити младима да истражују, уче и развијају се у окружењу које подстиче иновације и креативност. Сомборски Омладински центар је знак посвећености Србије према својој младој популацији и њиховом месту у друштву.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести