27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаОбразовањеУлагање у будућност: Нова генерација дипломата на путу ка стручном усавршавању

Улагање у будућност: Нова генерација дипломата на путу ка стручном усавршавању

У престижним просторијама Дипломатске академије, нова генерација полазника започела је свој пут ка стручном усавршавању у области међународних односа. Програм, који је привукао велики број полазника из Министарства спољних послова, државних и јавних институција Републике Србије, као и представнике других институција и организација, отворен је обраћањем првог потпредседника Владе и министра спољних послова, Ивице Дачића.

Дачић је истакао значај стручног усавршавања у времену када се спољнополитички односи усложњавају, подвлачећи да је знање кључно оружје у дипломатским борбама. Он је нагласио да је програм Дипломатске академије пажљиво припреман са циљем да полазници стекну практична знања и савремене методе изучавања спољнополитичких тема.

Посебан акценат стављен је на очување националних интереса Републике Србије, са посебним фокусом на очување суверенитета и територијалног интегритета, пуноправно чланство у Европској унији, унапређење добросуседске и регионалне сарадње, као и развој односа са свим актерима међународне политике.

Дачић је такође истакао да је Република Србија, упркос бројним изазовима и сложеним геополитичким околностима, успела да сачува своју стабилност и да настави путем снажног напретка, што се огледа у одличним дипломатским и економским резултатима.

Овај програм представља јединствену прилику за полазнике да стекну дубоко разумевање међународних односа и да се припреме за будуће изазове, што је од кључног значаја за јачање спољнополитичке позиције Републике Србије на међународној сцени.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести