27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаПолитикаЈеремићева обећања: Нова ера заштите животне средине и Косова у Србији

Јеремићева обећања: Нова ера заштите животне средине и Косова у Србији

У светлу актуелних политичких и еколошких изазова, Вук Јеремић, носилац листе „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи”, изнео је своју визију за будућност Србије, са посебним акцентом на заштиту животне средине и суверенитета Косова и Метохије.

На конференцији за медије у Чачку, Јеремић је критиковао тренутну власт због недостатка акције у вези са „француско-немачким” планом за независност Косова и Метохије, као и због недовољне реакције на питање експлоатације литијума у Србији. Према његовим речима, ове две теме представљају највеће опасности за државу.

Јеремић је истакао да је потписивање писма о намерама са Европском комисијом око снабдевања литијумом представља велику претњу за животну средину у Србији. Он је нагласио потребу за озбиљним дипломатским и међународно-правним акцијама како би се спречило копање литијума у областима где живе људи.

Поред тога, Јеремић је изразио забринутост због изјаве председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, која је током посете Београду наговестила да „француско-немачки” план подразумева дефакто признавање „Косова”. Према његовим речима, овај план мора бити недвосмислено одбачен, како би се спречило даље раскомадавање државе.

Јеремић је такође нагласио значај заштите права Срба на Косову и Метохији, истичући потребу за враћањем институција укинутих Бриселским споразумом из 2013. године.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести