27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаПолитикаПравосудна револуција у Србији: Нова ера ефикасности и правде!

Правосудна револуција у Србији: Нова ера ефикасности и правде!

У знаку значајних промена у правосудном систему Србије, министарка правде Маја Поповић посетила је Васпитно-поправни дом у Крушевцу, где је нагласила стратешку посвећеност државе побољшању ефикасности правосуђа.

Поповић је истакла значај изградње нове цркве Светих апостола Филимона и Онисима у оквиру овог дома, која ће омогућити остваривање верских и духовних потреба штићеника. Овај потез је део ширег плана Министарства правде за унапређење услова рада запослених и смештаја штићеника, у складу са највишим европским стандардима.

Током састанка са представницима правосудних органа у Крушевцу, министарка се упознала са текућим потребама и условима рада Вишег и Основног суда, вишег главног и основног главног јавног тужиоца, као и председника Прекршајног суда. Поповић је нагласила да ће држава предузети све неопходне кораке у реализацији инфраструктурних пројеката, у циљу стварања бољих услова за ефикасно функционисање правосуђа.

Изградња нове палате правде у Крушевцу је један од кључних пројеката који ће значајно унапредити услове рада носилаца правосудних функција и олакшати приступ правди грађанима Крушевца и Расинског округа. Овај пројекат је део шире стратегије која има за циљ модернизацију и ефикасност правосудног система Србије.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести