27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаПолитикаПетковић упозорава: Курти наставља са кршењем споразума и обесправљивањем Срба на Косову

Петковић упозорава: Курти наставља са кршењем споразума и обесправљивањем Срба на Косову

У светлу наставка кршења споразума и системског обесправљивања српске заједнице на Косову и Метохији, директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић, изнео је озбиљне оптужбе против Аљбина Куртија. Петковић је истакао да је Курти једини који крши споразуме потписане у Бриселу 2013. године, који се односе на формирање Заједнице српских општина, те да је ово једанаеста година континуираног угњетавања Срба на Косову и Метохији.

Петковић је нагласио да Курти не само да одбија да спроведе потписане обавезе, већ и систематски напада Београд и српску заједницу на Косову и Метохији. Он је указао на бројне инциденте који су се догодили под Куртијевом влашћу, укључујући нападе на српски народ, цркве, амбуланте и школе, као и на значајан број Срба који су били приморани да напусте своје домове због његове антисрпске политике.

Петковић је такође истакао да је Курти главни извор нестабилности, тензија и криза на Косову и Метохији, као и у региону Западног Балкана. Он је нагласио да ће Београд наставити да подсећа Куртија на његове обавезе и потезе који угрожавају мир и стабилност у региону.

Овај став Петковића јасно указује на продубљивање тензија између Београда и Приштине, те на потребу за хитним решавањем ових питања у циљу очувања мира и стабилности у региону.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести