27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаПолитикаСрбија и ЕУ заједно кроје будућност миграционе политике: Ново поглавље сарадње!

Србија и ЕУ заједно кроје будућност миграционе политике: Ново поглавље сарадње!

У светлу изазова који обликују савремени глобални пејзаж, Србија и Европска унија отварају ново поглавље у сарадњи у области миграција. На дводневном радном састанку у Београду, представници обе стране су се усагласили о наставку заједничких напора у управљању границом, усклађивању визне политике, борби против кријумчарења миграната, реадмисији, повратку, као и о капацитетима за азил и прихват.

Овај састанак, који је окупио представнике Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције, Министарства спољних послова, Министарства за европске интеграције и Комесаријата за избеглице и миграције Србије, као и делегацију Европске уније, представља значајан корак ка јачању веза и сарадње између Србије и ЕУ у овој кључној области.

Осим што је договорен наставак сарадње у циљу реализације Акционог плана ЕУ у области миграција, састанак је такође обезбедио континуирану финансијску подршку ЕУ за ове напоре. Овај развој догађаја је виталан не само за Србију и ЕУ, већ и за ширу међународну заједницу, јер се заједнички ради на решавању једног од најпритискајућих питања данашњице.

Сарадња Србије и ЕУ у области миграција је пример како заједнички напори могу довести до одрживих решења која поштују људска права и обезбеђују безбедност и благостање за све. Ова иницијатива је јасан сигнал да су Србија и ЕУ посвећене изградњи будућности која је сигурна, отворена и инклузивна за све.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести