28.09.2023. (четвртак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

ЈППС – 08.05.2023. СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ – 13.50

Сервисне информацијеЈППС – 08.05.2023. СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ – 13.50

• Aуто-пут Е-70, зона петље Рума, измењен режим саобраћаја следећом динамиком:
– због радова на изградњи моста број 1, саобраћај се одвија двосмерно возном и зауставном саобраћајном траком смера Београд – Батровци;
– због радова на изградњи нове петље Рума, од данас, 08.05.2023. г, од 19 ч. доћи ће до затварања свих уливно-изливних рампи на петљи. Алтернативни путни правац из смера Београд-Батровци је петља Пећинци, док је из смера Батровци-Београд петља Сремска Митровица.
Врема трајања измењеног режима саобраћаја ( затворени краци петље) је до завршетка изградње будућег ауто-пута Рума-Шабац.

• Aуто-пут Е-75, деоница Предејане – Владичин Хан, смер ка Нишу – због радова на замени дилатације на мосту, саобраћај се одвија претицајном, док су зауставна и возна саобраћајна трака затворене за саобраћај. Планирано трајање радова је до 14.05.2023.године.

• Северна индустријска зона Панчево, радови на изградњи кружне раскрснице, до 15.07.2023. г, уз наизменично пропуштање возила регулисано семафорима, у дужини од 250 m.

• Територија општине Пећинци, Прхово (излаз из насеља) – Шимановци ( улаз у насеље), због радова на рехабилитацији, у току светлог дела дана, од 8 до 18 ч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Након 18 ч. двосмерно одвијање саобраћаја са сужењем коловоза, уз ограничење брзине. Планирани рок завршетка је 15.06.2023.г.

• Бојник – Мијајлица до 30.05.2023. године, од 7 до 17 ч. – радови на машинском ископу одводних јаркова уз наизменично пропуштање возила.

• На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

• Према информацијама Управе граничне полиције у 13.15 часова:
– на граничним прелазима Батровци и Келебија, на излазима, задржавање за теретна моторна возила је 60 минута. 
– На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести