27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаТехнологијаБеоградске пијаце у дигиталном добу: Шампиони безготовинских трансакција награђени!

Београдске пијаце у дигиталном добу: Шампиони безготовинских трансакција награђени!

На пијаци „Палилула” у Београду, одржана је значајна церемонија у оквиру другог круга пројекта „Дигитализација београдских пијаца”, где су закупцима тезги који су током новембра остварили највише безготовинских трансакција уручене новчане награде. Овај пројекат, који је започео средином јуна 2023. године, има за циљ унапређење пијачне трговине и олакшавање свакодневних трансакција како за продавце тако и за купце.

Увођење безготовинског плаћања на београдским пијацама, које је почело пре две и по године, показало се као веома успешан потез. Пијаце као што су „Каленић”, „Палилула” и „Ђерам” биле су међу првима које су увеле ПОС терминале за плаћање картицама, чиме је купцима пружена могућност да воће, поврће и друге производе плате безготовински. Овакав начин плаћања донео је значајне предности, укључујући већу безбедност, брзину и удобност како за купце тако и за продавце.

Партнери пројекта, укључујући Привредну комору Србије, Mastercard, ЈКП „Београдске пијаце”, Payten, Chipcard и Banca Intesa, изразили су задовољство реализацијом пројекта и позитивним реакцијама како купаца тако и закупаца. Овај пројекат не само да је унапредио пијачну трговину у Београду, већ је и поставио нове стандарде у начину обављања свакодневних трансакција, чинећи их бржим, сигурнијим и ефикаснијим.

Док се Београд и његове пијаце прилагођавају дигиталном добу, овај пројекат служи као пример другим градовима у Србији и шире, показујући како традиционалне пијачне трансакције могу бити трансформисане уз помоћ савремене технологије. Са сваким новим кораком у дигитализацији, Београдске пијаце постају места где се традиција сусреће са иновацијама, пружајући својим посетиоцима најбоље од оба света.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести