05. 12. 2023.

Кафа и култура: Одлазак у кафић, више од обичне навике у Србији

У средишту београдске сцене налази се једна,...

Србија у ритму радова: Велике промене на путевима и граничним прелазима!

Јавно предузеће „Путеви Србије” објавило је нове...

Како вештачка интелигенција мења образовање

Како вештачка интелигенција мења образовање

Вештачка интелигенција (АИ) је већ променила наше свакодневне животе, али њене могућности нису ограничене само на то. АИ има огроман потенцијал да промени начин на који се учи и предаје у образовном систему.

Једна од кључних предности АИ у образовању је персонализација учења. Уз помоћ АИ, наставници могу да прате напредак сваког ученика и да прилагоде наставни програм у складу са индивидуалним потребама и способностима. На овај начин, учење постаје ефикасније и прилагођено сваком ученику, што може помоћи ученицима да постигну боље резултате.

Такође, АИ може помоћи у решавању проблема виших разреда, где је тешко пружити индивидуализовану пажњу сваком ученику. Уз помоћ АИ-а, наставници могу да прате напредак сваког ученика и да пруже подршку тамо где је то потребно, без обзира на величину разреда.

АИ такође може помоћи у развоју вештина критичког размишљања и самосталног учења. Уз помоћ АИ-а, ученици могу да приступе огромној количини информација и ресурса, а АИ може да им помогне да филтрирају и разврставају информације и пружи им подршку у развијању критичког размишљања и решавању проблема.

Међутим, АИ није само алат за учење. АИ може и да помогне у предвиђању и спречавању проблема у образовном систему, попут високог ризика од испадања ученика или проблема у понашању. На овај начин, АИ може помоћи наставницима и школама да правовремено реагују на проблеме и пруже ученицима адекватну подршку.

Иако АИ има огроман потенцијал у образовању, важно је напоменути да он не може да замени људску интеракцију и емпатију. АИ може бити одличан алат за подршку наставницима и ученицима, али не сме бити једина форма интеракције у образовном систему. Уз правилну употребу, АИ може да помогне ученицима да постигну боље резултате и да се припреме за будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести