14. 04. 2024.
НасловнаПочела пријава за акцију ,,Уредимо заједно"

Почела пријава за акцију ,,Уредимо заједно”

ЈКП ,,Зеленило-Београд” саопштава да се и ове године, девети пут заредом, организује акција ,,Уредимо заједно”, чији је циљ уређења и озелењавање међублоковских зелених површина и укључивање грађана у уређење њихове непосредне животне околине.

Све заинтересоване стамбене заједнице на територији града Београда могу пријавити предлоге за озелењавање и уређење зелене површине у оквиру свог стамбеног насеља овом предузећу, које ће обезбедити сав потребан биљни и дендро материјал, парковски мобилијар, лопате, фарбе, четке и остала средства потребна да се посао обави квалитетно, на задовољство учесника у акцији.

Пријава за ову акцију врши се писаним путем, а образац за пријаву може се преузети на веб-сајту овог предузећа: www.zelenilo.rs. Попуњену пријаву потребно је постали електронским путем на адресу: info@zelenilo.rs или на адресу ЈКП ,,Зеленило-Београд”, Центар за информисање, Мали Калемегдан број 8, 11000 Београд, са назнаком – за акцију ,,Уредимо заједно”. Пријављивање почиње 20. фебруара и трајаће до 28. фебруара.

Истиче се да је у претходним годинама на овај начин уређено више од 1.800 локација на територији десет градских општина у Београду и да се број локација, које стамбене заједнице пријављују за ову акцију, из године у годину повећава.

Реализација акције обухвата неколико фаза: прво, стамбене заједнице пријављују врсту и садржину радова у погледу уређења и озелењавања, као и површину на којој ће ти радови бити изведени. У оквиру акције могуће је изводити земљане и биолошке радове, као што су садња украсних биљака, травњака, и постављање парковског мобилијара (клупа и ђубријера). Грађевински радови као што су изградња стаза, платоа, дечијих игралишта, уградња фитнес реквизита и слично, не могу бити предмет пријаве за акцију ,,Уредимо заједно”.

По истеку рока за пријављивање, стручњаци из овог предузећа обићи ће све пријављене локације и проценити оправданост и техничку могућност реализације захтева, након чега ће уследити уређење предметне површине. Стамбена заједница и ЈКП ,,Зеленило-Београд” потписују протокол о сарадњи на реализацији акције ,,Уредимо заједно”.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести