04. 12. 2023.

Кафа и култура: Одлазак у кафић, више од обичне навике у Србији

У средишту београдске сцене налази се једна,...

Спасимо тврђаву Маглич: У току кампања за реконструкцију скеле

Средњовековна тврђава Маглич, перла наше богате историје,...

Почели преговори о споразуму о слободној трговини са Републиком Корејом

Почели преговори о споразуму о слободној трговини са Републиком Корејом

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић изјавио је данас да се, након закључивања споразума о слободној трговини са Републиком Корејом, очекује да робна размена са том земљом буде већа од две милијарде долара годишње.

Момировић је, након онлајн састанка са представиницима Министарства трговине Републике Кореје, рекао да је у прошлој години укупна робна размена са том земљом износила 584,5 милиона долара, што је повећање од приближно 19 одсто у односу на 2021. годину.

Он је предочио да је Мађарска успела да привуче више од шест милијарди евра страних директних инвестиција из Републике Кореје, додавши да овај податак показује колики је потенцијал додатног унапређења трговинске размене наше земље и Републике Кореје.

Иако је отворен велики број компанија чији су власници из ове земље, очигледно је да је простор у нашој трговинској сарадњи и инвестицијама много већи од постојећег, нагласио је министар.

Момировић је истакао да је у циљу привлачења нових инвестиција и отварања нових тржишта, Министарство унутрашње и спољне трговине ангажовано на преговорима о споразумима о слободној трговини и са Кином, Уједињеним Арапским Емиратима и Египтом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести