14. 04. 2024.
НасловнаЦене струје и гаса и даље међу најнижим у Европи

Цене струје и гаса и даље међу најнижим у Европи

Министарство рударства и енергетике саопштило је да ће цене електричне енергије и природног гаса у Србији остати међу најнижима у Европи и након корекције која ће се десити 1. маја ове године. Ова корекција ће износити 8 посто за цену струје и 10 посто за цену гаса, а просечан рачун за електричну енергију ће бити увећан за приближно 250 динара.

Министарство је објаснило да је геополитичка ситуација у Европи најтежа у 21. веку, због чега Влада Србије улаже додатна средства како би наш енергетски систем функционисао несметано. Цене у Србији ће и даље остати међу најнижима у Европи, пре свега због дотација државе, која жели да обезбеди несметано снабдевање и максимално очување животног стандарда грађана.

Влада Србије је издвојила четири милијарде динара из буџета за помоћ социјално угроженим потрошачима, апелујући на локалне самоуправе да свима који имају право на статус енергетски угроженог купца помогну да се пријаве како би остварили значајна умањења рачуна. Такође, подсећају се грађани на значај штедње електричне и топлотне енергије, што је један од начина за штедљиво коришћење енергије.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести