14. 04. 2024.
НасловнаХроникаУхапшена четири члана међународне групе кријумчара миграната, осумњичена за извршавање кривичних дела...

Ухапшена четири члана међународне групе кријумчара миграната, осумњичена за извршавање кривичних дела у Србији, Мађарској и Чешкој

Ухапшена су четири члана међународне организоване криминалне групе који су омогућили недозвољен прелаз државне границе за више десетина држављана Турске. Министарство унутрашњих послова саопштило је да су најмање још шест припадника ове групе у бекству и да су они такође обухваћени кривичном пријавом за кријумчарење људи и извршавање других кривичних дела. Ово је резултат вишемесечне међународне истраге са полицијама Мађарске и Чешке.

Приведени чланови групе су окупљали мигранте и за новчани износ од 1.000 евра по особи омогућавали њихов недозвољен прелаз границе између Србије и Мађарске. Након прелаза границе, мигранти су илегално транзитирани до земаља Европске уније. Ухапшенима је одређено задржавање до 48 часова, а овој групи се ставља на терет кријумчарење људима, удруживање ради вршења кривичних дела и недоузвољено прелажење државне границе.

Овај случај истакао је проблем неконтролисане миграције и организованог криминала у Европи, доказујући да су кривична дела прелаза државне границе и кријумчарења људи и даље присутна.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести