01.10.2023. (недеља)

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Србија и Норвешка: Јачање билатералних односа и сарадње у области одбране

Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије,...

Ухапшена четири члана међународне групе кријумчара миграната, осумњичена за извршавање кривичних дела у Србији, Мађарској и Чешкој

ХроникаУхапшена четири члана међународне групе кријумчара миграната, осумњичена за извршавање кривичних дела у Србији, Мађарској и Чешкој

Ухапшена су четири члана међународне организоване криминалне групе који су омогућили недозвољен прелаз државне границе за више десетина држављана Турске. Министарство унутрашњих послова саопштило је да су најмање још шест припадника ове групе у бекству и да су они такође обухваћени кривичном пријавом за кријумчарење људи и извршавање других кривичних дела. Ово је резултат вишемесечне међународне истраге са полицијама Мађарске и Чешке.

Приведени чланови групе су окупљали мигранте и за новчани износ од 1.000 евра по особи омогућавали њихов недозвољен прелаз границе између Србије и Мађарске. Након прелаза границе, мигранти су илегално транзитирани до земаља Европске уније. Ухапшенима је одређено задржавање до 48 часова, а овој групи се ставља на терет кријумчарење људима, удруживање ради вршења кривичних дела и недоузвољено прелажење државне границе.

Овај случај истакао је проблем неконтролисане миграције и организованог криминала у Европи, доказујући да су кривична дела прелаза државне границе и кријумчарења људи и даље присутна.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести