05. 12. 2023.

Србија у ритму радова: Велике промене на путевима и граничним прелазима!

Јавно предузеће „Путеви Србије” објавило је нове...

Кафа и култура: Одлазак у кафић, више од обичне навике у Србији

У средишту београдске сцене налази се једна,...

Влада Србије и друштвено-одговорне компаније у сарадњи за унапређење услова у вртићима

Влада Србије и друштвено-одговорне компаније у сарадњи за унапређење услова у вртићима

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, састала се данас са представницима ,,MK group” и ,,АИК банке” у вези са донацијом у вредности од 200.000 евра, у оквиру програма ,,Подршка породици”. Средства ће бити употребљена за унапређење услова у јаслицама и вртићима широм Србије. Премијерка је изразила захвалност компанијама на доприносу привредном животу Србије, као и задовољство што ће Влада радити са њима на овом значајном пројекту.

,,MK group” и ,,АИК банка” су међу инвеститорима који успешно послују како у Србији, тако и у региону, додала је премијерка. Ове компаније су донирале средства у износу од 200.000 евра вртићима у осам локалних самоуправа. Ова донација је у складу са програмом ,,Подршка породици”, који се реализује већ седам година уз учешће ових компанија. Генерални директор ,,MK group”, Михаило Јанковић, је рекао да је поносан на то што ова компанија у сарадњи са ,,АИК банком” реализује друштвено-одговорни програм ,,Подршка породици” већ седам година, а да је донација у овој години упућена унапређењу услова у вртићима у Србији и региону.

Сарадња са Владом Србије и ресорним министарством ће донаторима пружити подршку у процесу дефинисања механизама за реализацију донација и одређивања намене средстава у складу са приоритетним потребама. Министар просвете Бранко Ружић је такође изразио захвалност овим компанијама на друштвено-одговорном пословању и побољшању услова у предшколским установама.

Програм ,,Подршка породици” омогућава компанијама да учествују у унапређењу услова у предшколским установама широм Србије. Средства из програма се користе за реновирање и опремљивање вртића и јаслица, као и за унапређење услова за боравак деце. Ова иницијатива је пример другим компанијама како да унесу друштвено-одговорну компоненту у своје пословање.

Овај пројекат представља важан корак у подршци породицама и деци у Србији, а сарадња Владе и друштвено-одговорних компанија има за циљ да подигне квалитет услуга у предшколским установама на још виши ниво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести