27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаОбразовањеМинистарство за европске интеграције расписало наградни конкурс за најбоље студентске радове о...

Министарство за европске интеграције расписало наградни конкурс за најбоље студентске радове о европским интеграцијама

Министарство за европске интеграције Владе Републике Србије расписало је данас наградни конкурс за избор најбољих индивидуалних студентских радова о европским интеграцијама и процесу приступања наше земље Европској унији.

Овај конкурс има за циљ да се млади академски грађани непосредно укључе у отворену аргументовану дебату о битним аспектима приступног процеса и чланства Србије у ЕУ.

Радови би требало да одговоре на једну од шест тема:

  1. Резултати нове методологије преговора о приступању након четири године од француске иницијативе за Западни Балкан.
  2. Француска и Србија: од савезничке историје до партнерства са ЕУ.
  3. Евроскептицизам, дезинформације и дигитална писменост: узроци и последице евроскептицизма на процес приступања Србије ЕУ, на који начин дезинформације у ери дигиталних медија утичу на формирање перцепције коју грађани Србије имају о ЕУ, механизми формирања евроскептицизма, како га превазићи?
  4. Утицај механизма за прекогранично прилагођавање угљеника на економске актере са Западног Балкана.
  5. Владавина права и европске интеграције Србије: механизми ЕУ за унапређење владавине права у Србији, користи за грађане Србије од овог процеса.
  6. Изазови и перспективе европске економске интеграције Србије.

Комисија у чијем раду учествују професори Универзитета у Београду процењиваће квалитет пристиглих радова, а за ауторе три најбоља рада предвиђени су хонорари у износу од 110.000, 80.000 и 60.000 динара.

Поред три рада која су најбоље рангирана, Министарство ће у електронском зборнику студентских радова објавити и остале радове који испуне критеријуме.

Конкурс је отворен за студенте програма основних академских студија и програма мастер академских студија свих универзитета у Србији.

Рок за слање радова је 30. јун ове године, а информације о конкурсу могу се пронаћи на званичној интернет презентацији Министарства за европске интеграције (www.mei.gov.rs) или контактирањем путем следеће адресе е-поште: office@mei.gov.rs

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести