05. 12. 2023.

Председница Владе Србије посетила Хемофарм и упознала се са иновативним леком за мултипле склерозу

Председница Владе Србије посетила Хемофарм и упознала се са иновативним леком за мултипле склерозу

Данас је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, заједно са представницима Владе и дипломатским кором, посетила фармацеутску компанију ,,Хемофарм” где се упознала са иновативним леком Corpos за лечење мултипле склерозе.

Брнабић је овом приликом истакла да је овај лек доступан пацијентима у Србији захваљујући сарадњи ,,Хемофарма” са највећом биотехнолошком компанијом ,,Roche”. Производња првог иновативног лека за лечење обољења од мултипле склерозе почела је у Србији, што ће значајно променити ток болести и унапредити квалитет живота пацијената.

Премијерка је такође напоменула да се преговара са ,,Хемофармом” о широј производњи других иновативних лекова у нашој земљи и нагласила да је број пацијената оболелих од МС који се лече преко Републичког фонда за здравствено осигурање утростручен за последње четири године. Док је 2019. године њихов број износио 1.000, тренутно их има 4.000, а средства која се из буџета издвајају за лечење пацијената оболелих од ретких болести су за последњих 10 година увећана 33 пута.

Ова посета фармацеутској компанији ,,Хемофарм” представља важан корак ка унапређењу здравствене заштите у Србији и показује да се држава активно бори за побољшање здравља грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести