29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Срби на Косову и Метохији масовно пререгиструју возила на RKS таблице

Срби на Косову и Метохији масовно пререгиструју возила на RKS таблице

Према саопштењу Српског покрета Двери, у северном делу Косова и Метохије, Срби су приморани на масовну пререгистрацију својих возила са КМ таблица на RKS таблице (,,Republika e Kosoves”). Како наводе, ова акција је настала након што је Приштина издала ултиматум да ће им после 31. марта 2023. године бити одузимана возила ако не промене регистарске ознаке.

Према фотографијама које је Српски покрет Двери доставио уз своје саопштење, може се видети да су просторије Ауто-мото савзеа Србије (АМСС) оптерећене возилима и захтевима за пререгистрацију. Они наводе да је ова акција настала због непреузимања акције од стране државних органа Србије, а критике се усмеравају ка Александру Вучићу и Српској напредној странци.

Двери сматрају да су Срби на Косову и Метохији препуштени сами себи и косовским властима, и постављају питање о даљем поступању и могућим понижењима којима ће евентуално бити изложени Срби и српска држава на Косову и Метохији и шире.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести