22.09.2023. (петак)

Универзитет у Београду обележио 215 година постојања

Универзитет у Београду обележио је 215 година...

Србија на путу ка унапређењу услова живота оболелих од ретких болести

Државна секретарка Министарства за бригу о породици...

АПР прелази на електронску регистрацију привредних друштава од 17. маја

АПР прелази на електронску регистрацију привредних друштава од 17. маја

Агенција за привредне регистре објавила је да ће, почевши од 17. маја, регистрација пријава за оснивање привредних друштава бити прихваћена искључиво у електронској форми, у циљу унапређења услова за отпочињање пословања. Ова промена је у складу са изменама Закона о поступку регистрације у АПР-у из 2021. године и концептом еУправе и дигитализације пословања целокупне привреде.

Увођењем електронске регистрације, АПР престаје са прихватањем пријава у папирној форми. Директор АПР-а, Милан Лучић, истакао је да ће ова промена олакшати поступак оснивања привредних друштава, смањити ризик од корупције и убрзати административне поступке.

За сада ће пријаве за промену података о привредним субјектима и даље бити подношене у папирној форми, али је директор Агенције за привредне регистре најавио да ће у наредном периоду бити уведена и електронска подношења, када се испуне сви технички предуслови.

Овом променом очекује се смањење трошкова и времена потребног за оснивање друштва, побољшање и проширење нивоа услуга за грађане, као и смањење времена обраде захтева од стране агенције, што ће допринети већој ефикасности.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести