28.09.2023. (четвртак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Усвојите уметност управљања временом: 5 метода које су промениле животе многих!

Усвојите уметност управљања временом: 5 метода које су промениле животе многих!

Да ли сте се икада запитали како неки људи успевају да заврше све обавезе на време, имају баланс између посла и приватног живота и чини се да увек налазе време за своје хобије и друштвени живот? Тајна њиховог успеха лежи у уметности управљања временом. У овом тексту пружамо вам пет метода које су промениле животе многих и које вам могу помоћи да постигнете више и уживате у свом времену.

  1. Правило два минута: Ако неки задатак можете обавити за два минута или мање, урадите га одмах! Ово је ефикасан начин да се избегне гомилање малих задатака који вам потенцијално могу отети драгоцено време.
  2. Техника Помодоро: Ова техника подразумева рад у временским интервалима од 25 минута, са петоминутним паузама између интервала. Након четири интервала рада, уживајте у дужој паузи од 15 до 30 минута. Ова техника вам помаже да се фокусирате на задатак и избегнете губитак времена.
  3. Правило 80/20: Познато као Паретов принцип, правило 80/20 гласи да 80% резултата долази од 20% уложеног труда. Фокусирајте се на задатке који доносе највеће користи, и уштедећете време и енергију.
  4. Одредите своје врхунско време за рад: Свако од нас има одређено доба дана када смо најпродуктивнији. Идентификујте своје врхунско време за рад и искористите га за најважније задатке.
  5. Планирајте и постављајте реалне циљеве: Уместо да покушавате да обавите све одједном, разломите своје задатке на мање делове и постављајте реалне циљеве и рокове. Тако ћете бити мотивисани да останете фокусирани и да радите систематски на својим обавезама.

Усвајање ових метода управљања временом, можете побољшати своју продуктивност, смањити стрес и осигурати да ваше време буде коришћено на најбољи могући начин. Сетите се да вам је потребно време да се прилагодите новим методама и да развијете навике које вам најбоље одговарају. Усвајањем ових савета и техника, бићете на добром путу да стекнете контролу над својим временом и животом.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести