19. 07. 2024.
НасловнаСнежна олуја захватила Србију: МУП позива на опрез, затворени путеви и прекиди...

Снежна олуја захватила Србију: МУП позива на опрез, затворени путеви и прекиди електричне енергије у бројним градовима

Снежне падавине које су захватиле већи део Србије изазивају проблеме у саобраћају и електроснабдевању у појединим местима. Министарство унутрашњих послова позива све грађана на појачану опрезност на зајеваним путним и другим правцима, те да прате обавештења надлежних органа.

Припадници МУП-а и Сектора за ванредне ситуације су у сталној комуникацији са свим чиниоцима у систему заштите и спасавања на територији Србије и спремни су за деловање, уколико за тим буде било потребе, са циљем заштите живота грађана и њихове имовине.

У Рашком округу због временских непогода непроходан је пут на деоници Кути – Одвраћеница, а грађани се упућују на алтернативни путни правац Рашка – Нови Пазар – Одвраћеница. Без струје су села Мојстир, Драга, Живче, Рибариће и Долово, док је у Јабланичком округу без електричне енергије остало 500 домаћинстава у Медвиђи.

У Моравичком округу регистровани су мањи кварови на електро-мрежи у Гучи, Горњем Милановцу и Чачку, где је непроходан путни правац Преко Брдо – Одвраћеница. Док су током ноци на територији Расинског округа, у местима Треботин, Дашница и Пакашница извршена три црпљења воде и уклоњена пала стабла са пута у Краљеву.

Сходно цревеном метеоаларму РХМЗ-а, МУП је у петак 31. марта упутио упозорење свим штабовима за ванредне ситуације и наложио предузимање хитних превентивних и оперативних мера у циљу смањења последица евентуалних снежних непогода.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести