29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Српски војници се враћају кући након успешног ангажмана у мировној мисији на Кипру

Српски војници се враћају кући након успешног ангажмана у мировној мисији на Кипру

Припадници одељења војне полиције Војске Србије који су током последњих шест месеци били ангажовани у мировној операцији Уједињених нација на Кипру, вратили су се у Републику Србију након предаје дужности новом контингенту Војске Србије. Српски војници су успешно извршили своје задатке у складу са мандатом мисије.

Током ангажовања на Кипру, српски војници су показали висок степен обучености и професионализма, чиме су на најбољи начин представљали Републику Србију. Одељење војне полиције Војске Србије било је у саставу британског контингента и имало је широк спектар задатака, укључујући и спровођење истражних радњи по налогу Уједињених нација, као и ескорт веома важних личности.

Током мисије, српски војници су успоставили добру сарадњу са локалним полицијским снагама у обављању војнополицијских послова. Осим одељења војне полиције, Војска Србије тренутно ангажује и штабне официре у команди мисије у Никозији, док је од 2011. до 2018. године ангажовала јединицу ранга пешадијског вода.

Овај успешан ангажман српских војника у мировној мисији на Кипру потврђује способност и вољу Војске Србије да допринесе мировним операцијама и стабилности на међународном нивоу. Учешће у мировним мисијама омогућава Војсци Србије да развија своје капацитете, стекне искуство и подигне своје стандарде професионализма.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести