27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаСрпски војници се враћају кући након успешног ангажмана у мировној мисији на...

Српски војници се враћају кући након успешног ангажмана у мировној мисији на Кипру

Припадници одељења војне полиције Војске Србије који су током последњих шест месеци били ангажовани у мировној операцији Уједињених нација на Кипру, вратили су се у Републику Србију након предаје дужности новом контингенту Војске Србије. Српски војници су успешно извршили своје задатке у складу са мандатом мисије.

Током ангажовања на Кипру, српски војници су показали висок степен обучености и професионализма, чиме су на најбољи начин представљали Републику Србију. Одељење војне полиције Војске Србије било је у саставу британског контингента и имало је широк спектар задатака, укључујући и спровођење истражних радњи по налогу Уједињених нација, као и ескорт веома важних личности.

Током мисије, српски војници су успоставили добру сарадњу са локалним полицијским снагама у обављању војнополицијских послова. Осим одељења војне полиције, Војска Србије тренутно ангажује и штабне официре у команди мисије у Никозији, док је од 2011. до 2018. године ангажовала јединицу ранга пешадијског вода.

Овај успешан ангажман српских војника у мировној мисији на Кипру потврђује способност и вољу Војске Србије да допринесе мировним операцијама и стабилности на међународном нивоу. Учешће у мировним мисијама омогућава Војсци Србије да развија своје капацитете, стекне искуство и подигне своје стандарде професионализма.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести