29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Унапређење вештина прве помоћи: Војска Србије успешно завршила напредни курс

Унапређење вештина прве помоћи: Војска Србије успешно завршила напредни курс

У Центру за обуку логистике Војске Србије, успешно је реализован четворонедељни курс напредне прве помоћи, на коме су учествовали официри, подофицири и цивилна лица на служби у Војсци Србије који се у оквиру својих редовних дужности не баве ургентним медицинским збрињавањем.

Циљ овог курса је унапређење постојећих знања и стицање нових вештина и способности за пружање прве помоћи и збрињавање повређених на месту несреће, уз употребу савремених санитетских средстава. Учесници су током обуке имали могућност да се теоретски и практично оспособе за примену поступака и процедура у различитим ситуацијама.

Курс је омогућио полазницима да стекну знање о почетној процени, тријажи, извлачењу повређеног у безбедну зону, прегледу пацијента по контролној листи и пружању прве помоћи, као и о евакуацији ваздушним путем.

Завршетком овог курса, који представља трећи ниво усавршавања за пружање прве помоћи, учесници су достигли потребан ниво оспособљености за ефикасну употребу формацијских и приручних средстава приликом хитног збрињавања угрожених у различитим ситуацијама. Такође, научили су технике и процедуре које се користе за спречавање даљег погоршања здравља повређених и оболелих.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести