01.10.2023. (недеља)

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Србија и Норвешка: Јачање билатералних односа и сарадње у области одбране

Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије,...

Велика међународна акција: У Србији ухапшено седам особа и заплењено оружје и дрога

Велика међународна акција: У Србији ухапшено седам особа и заплењено оружје и дрога

У склопу међународне оперативне акције ЕМПАКТ, припадници Министарства унутрашњих послова Србије ухапсили су седам особа и успели да заплене оружје и дрогу на територији Србије. Ова акција је спроведена у циљу сузбијања недозвољене израде, поседовања, трговине и ношења конвертибилног оружја, као и борбе против преправке гасног, стартног и сигналног оружја у ватрено оружје.

Заплењена је велика количина оружја, укључујући 23 ручно прављена револвера, 15 конвертибилних пиштоља, 9 ручно прављених пушака, 4 пиштоља, 4 пушке, 4 ручне бомбе, 2 револвера, 2 кратежа, 1 ручно прављени пиштољ, 5 ловачких пушака и 9 детонаторских каписли. Такође, заплењено је 2.581 комад муниције различитог калибра за ватрено оружје и 105 комада муниције за конвертибилно оружје.

У току акције, пронађено је и више од килограм марихуане, 243 грама хероина и мања количина кокаина. У овој акцији учествовали су припадници Управе криминалистичке полиције, Управе граничне полиције, Управе за међународну оперативну полицијску сарадњу, Управе за управне послове и подручне полицијске управе, као и Управа царина.

Ова акција је доказ успешне међународне сарадње и посвећености српских служби безбедности у борби против криминала. Овакве међународне акције играју кључну улогу у спречавању ширења оружја и дроге на територији Србије, што је од изузетног значаја за безбедност грађана и стабилност државе.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести