27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаИсторијска зграда суда у Крагујевцу ускоро постаје Градска кућа - Велики планови...

Историјска зграда суда у Крагујевцу ускоро постаје Градска кућа – Велики планови и инвестиције

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је јуче Крагујевац, где је обишао некадашњу зграду суда, која ће ускоро постати Градска кућа. Министар је нагласио да ће Република Србија и Крагујевац успети да реконструишу ову историјску зграду и дају јој нову намену.

Реновирање је већ започето, али радови на обнови захтевају знатна средства, јер је реч о споменику културе под заштитом државе. Зграда, подигнута 1904. године, служила је као Окружно начелство, седиште судова и Врховна команда Српске војске током Првог светског рата.

Посета министра укључивала је и састанак са градоначелником Николом Дашићем и начелницом Шумадијског управног округа Биљаном Илић Стошић. Разговарали су о стварним проблемима у граду, али и о будућој заједничкој сарадњи у циљу активног приступа њиховом решавању.

Министар Мартиновић се обавезао да ће чланове Владе упознати о потреби реконструкције локалних путева и проблему снабдевања појединих села. Он је такође подсетио да је Крагујевац недавно добио Годишњу награду у износу од 2,5 милиона динара за најбољу локалну самоуправу у области ефикасности и одговорности. Награда је додељена за увођење система за пријаву проблема, упита и предлога грађана и правних лица путем апликације ,,е-Кграђанин” и њено повезивање са апликацијом ,,Лична карта месних заједница”.

Преобразба историјске зграде суда у Градску кућу је значајан пројекат за Крагујевац, који би могао допринети унапређењу функционисања градске управе и подизању квалитета услуга које се пружају грађанима и привреди.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести