29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Манастир Драганац освојио златну плакету на 60. јубилеју ,,Најплеменитијег подвига године”

Манастир Драганац освојио златну плакету на 60. јубилеју ,,Најплеменитијег подвига године”

Манастир Драганац, једини живи манастир у Косовском Поморављу и место рођења, према предањима, кћери кнеза Лазара, Драгане, освојио је златну плакету на 60. јубиларном избору ,,Најплеменитији подвиг године”, организованом од стране Вечерњих Новости.

По одлуци жирија, на челу с академиком Матијом Бећковићем, братство манастира Драганац је награђено за колективни подвиг обнављања просветитељске улоге, али и као духовно средиште за 30.000 Срба из Косовског Поморавља.

Манастир Драганац посебно изражава понос на сву децу која осећају манастир као свој дом. Златни представник деце Косова и Метохије је Павлина Радовановић, девојчица из Ораховца која својим анђеоским гласом лечи ране свог народа.

Братство манастира захваљује се Богу, владикама Теодосију и Илариону, свештенству и монаштву Српске православне цркве, као и верном народу са којим деле своју свакодневницу и веру у вечни живот.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести