14. 04. 2024.
НасловнаУнапређење билатералних односа обострана жеља Србије и Киргистана

Унапређење билатералних односа обострана жеља Србије и Киргистана

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас, након састанка са председником Киргистана Садиром Жапаровим и шефом дипломатије Киргистана Женбеком Кулабајевом у Бишкеку, да та земља неће мењати став према „Косову”, као и да је жеља обе стране да се унапреде међудржавни односи.

Дачић је подсетио на то да је Киргистан увек гласао против пријема „Косова” у Унеско и Интерпол, наводећи како су му саговорници пренели да неће признати независност „Косова”.

Киргистан је земља са којом имамо пријатељске односе, али не и развијену сарадњу, истакао је први потпредседник Владе, најавивши да ће шеф дипломатије те земље Женбек Кулабајев до краја године посетити Србију.

Он је такође рекао да је председнику Киргистана Садиру Жапарову пренео позив председника Србије Александра Вучића да посети Београд.

Дачић је подсетио на то да је трговинска размена двеју земаља свега 26 милиона евра, напоменувши да је Киргистан заинтересован за сарадњу у области одбране, војне индустрије, образовања, културе и науке.

Први потпредседник Владе је најавио да ће у наредна три дана посетити и Узбекистан и Таџикистан, нагласивши да су то Србији пријатељске земље.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести