19. 07. 2024.
НасловнаМасивна инвестиција у инфраструктуру: 790 милиона динара за развој 21 локалне самоуправе...

Масивна инвестиција у инфраструктуру: 790 милиона динара за развој 21 локалне самоуправе у Србији

Државни секретар Министарства привреде Владе Републике Србије Дарко Митровић поручио је да ће то министарство ове године определити 790.654.713 динара за инвестиције у инфраструктурне пројекте чији је циљ унапређење привредног амбијента у 21 локалној самоуправи у Србији.

Митровић је рекао да ће се наведеним средствима финансирати  инфраструктурни пројекти у вези са опремањем зона пословања и јачањем туристичких капацитета у овим локалним самоуправама.

Према његовим речима, Министарство финансира целокупну вредност радова на пројекту када су у питању локалне самоуправе треће и четврте групе развијености, чиме доприноси равномерном регионалном развоју, док оне прве и друге групе имају обавезу сопственог учешћа у реализацији пројекта.

Одлуком министра привреде о распореду и коришћењу средстава за подршку унапређењу пословне инфраструктуре, она ће бити употребљена за реализацију 21 инфраструктурног пројекта, који ће утицати на развој 21 локалне самоуправе, истакао је он.

У Новом Пазару, Осечини, Крушевцу, Владимирцима и Прокупљу предвиђено је инфраструктурно опремање зона пословања кроз изградњу и реконструкцију саобраћајница са пратећом инфраструктуром, док ће се у Јагодини изградити главни колектор за индустријски комплекс.

У Голупцу, Великом Градишту, Тутину, Бајиној Башти, Љубовији, Косјерићу, Жагубици, Алексинцу, Лајковцу, Сурдулици, Кучеву и Лазаревцу реализоваће се инфраструктурни пројекти у вези са развојем туристичких потенцијала ових локалних самоуправа.

У Сијаринској бањи, општина Медвеђа, реконструисаће се и доградити објекат римског купатила, у Сокобањи биће реконструисан дечји парк, а у Петровцу на Млави изградиће се саобраћајнице које ће обезбедити доступност Бањи Ждрело, што ће све заједно допринети развоју бањског туризма.

Почетак наведених инфраструктурних радова очекује се у јулу, након што буду спроведене све законске процедуре, при чему ће ресорно министарство пратити реализацију свих радова како би они било што квалитетније урађени, закључио је Митровић.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести