04. 03. 2024. (понедељак)
НасловнаСрбија и Кина: Пут ка стратешком партнерству и слободној трговини

Србија и Кина: Пут ка стратешком партнерству и слободној трговини

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије, Томислав Момировић, током свог тродневног боравка у Кини, изјавио је да је Србија посвећена јачању свеобухватног стратешког партнерства са НР Кином и даљем унапређењу економских и трговинских односа.

У разговору са замеником министра спољних послова Кине, Денг Лијем, Момировић је представио успехе кинеских компанија на српском тржишту, на пример, “Зиђин” и “Хбис”. Оне су, према министру, промениле српску економију и значајно допринеле укупном БДП-у Србије, док кинеске грађевинске фирме, у сарадњи са српским компанијама, граде ауто-путеве и брзе пруге.

Момировић је нагласио да је Србија извозно оријентисана према кинеском тржишту, што ће бити додатно подржано потписивањем меморандума о разумевању, који ће формално започети рад на споразуму о слободној трговини између две државе. Меморандум о разумевању планиран је да буде потписан у среду, 12. априла, након састанка са министром трговине Кине, Вангом Вентаом.

Овај корак јача економске везе између Србије и Кине и отвара нова врата за будућу сарадњу, што ће обе стране напредовати у разним секторима и унапредити њихове међусобне трговинске односе.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести