19. 07. 2024.
НасловнаУнапређен Регистар матичних књига - електронске услуге на длану грађана!

Унапређен Регистар матичних књига – електронске услуге на длану грађана!

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић и в.д. директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Милан Латиновић потписали су данас Споразум о обављању стручних послова одржавања и унапређења Регистра матичних књига.

Мартиновић је истакао да је електронским вођењем службених евиденција значајно унапређена њихова ажурност и тачност података, што доприноси ефикасности управе. Нагласио је да је стално унапређење система матичних књига неопходно, с обзиром на развој информационих технологија.

Министарство и Канцеларија успешно су у претходном периоду успоставили електронску услугу еИзвод из матичних књига. Мартиновић је рекао да је циљ овог споразума да се добра сарадња настави, и да државни орган гарантује технички беспрекоран рад Регистра матичних књига, усклађен са развојем дигиталног окружења.

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић, који је присуствовао потписивању Споразума, изразио је очекивање да ће овај документ не само унапредити регистре матичних књига, већ и допринети развоју електронских услуга за грађане.

Латиновић је навео да потписивање поменутог споразума представља наставак успешне сарадње двеју институција, додавши да ће један од најважнијих регистара наставити да се чува и унапређује по највећим техничким и безбедносним стандардима.

Овај корак ће омогућити службеницима да обављају послове ефикасније, а грађанима да на једноставан начин, без губитка времена, остваре своја права и буду задовољни пруженим услугама. Унапређење Регистра матичних књига, као и електронских услуга које се тиме остварују, значајан је корак у правцу модернизације државне администрације и унапређења услуга за грађане Републике Србије.

Споразумом о обављању стручних послова одржавања и унапређења Регистра матичних књига, власти исказују своју посвећеност унапређењу квалитета живота грађана, који ће имати бржи и једноставнији приступ разним службеним документима и услугама.

У будућности се очекују даља иновација и развој електронских услуга у оквиру државне управе, са циљем да се грађанима олакша свакодневни живот и остваривање њихових права.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести