29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Заштита на путевима током васкршњих празника: Појачана контрола саобраћаја и међународна акција против прекорачења брзине

Заштита на путевима током васкршњих празника: Појачана контрола саобраћаја и међународна акција против прекорачења брзине

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије објавило је да ће од 13. до 16. априла спровести акцију појачане контроле учесника у саобраћају, у циљу очувања безбедности на путевима за време предстојећих васкршњих празника. Акција ће се фокусирати на прекршаје као што су управљање возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, прекорачење брзине, непрописно претицање, некоришћење сигурносног појаса и непрописно превожење деце у возилима.

Саобраћајна полиција ће такође обратити пажњу на мотоциклисте и мопедисте, како би се осигурало да и они поштују саобраћајне прописе. У време васкршњих празника, статистика показује да је број жртава у саобраћају већи у односу на уобичајене периоде.

Од 17. до 23. априла, у 30 европских земаља, чланица Европске мреже саобраћајних полиција (ROADPOL), спроводиће се међународна акција против прекорачења брзине. Током ове акције, на ауто-путевима ће бити мерена и просечна брзина кретања возила.

Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да прославе празнике одговорно и да поштовањем саобраћајних прописа допринесу безбедности на путевима. У оквиру акције, у петак, 21. априла, биће реализован „Speed Marathon“, током кога ће брзина кретања возила бити мерена непрекидно у трајању од 24 часа на свим најважнијим путним правцима широм Европе.

Министарствo унутрашњих послова напомиње да ће брзина такође бити мерена у зонама пешачких прелаза, с обзиром на безбедност пешака. Прошле године, током васкршњих празника, у саобраћајним незгодама погинуло је шест особа, а 184 учесника у саобраћају су повређени.

Саобраћајна полиција ће ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео-надзора и уређаје за мерење брзине у пресретачима. Ова акција има за циљ смањење броја саобраћајних незгода и повећање безбедности учесника у саобраћају на путевима.

Министарство унутрашњих послова позива све учеснике у саобраћају да буду одговорни током празника, поштујући саобраћајне прописе и дајући директан допринос очувању безбедности саобраћаја на путевима Републике Србије.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести