19. 07. 2024.
НасловнаСрбија на челу дебате о демографској отпорности на светској сцени: Министарка Кисић...

Србија на челу дебате о демографској отпорности на светској сцени: Министарка Кисић на седници УН у Њујорку

Србија је постала активни учесник у светској дебати о проблемима старења становништва и ниске стопе наталитета. Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије, Дарија Кисић, присуствовала је отварању 56. седнице Kомисије о становништву и развоју Уједињених нација на тему „Становништво, образовање и одрживи развој“, која се одржава у Њујорку до 14. априла.

Кисић, која предводи делегацију наше земље, учествоваће на дебати посвећеној убрзаном превазилажењу последица пандемије COVID-19 и спровођењу мера из Агенде о одрживом развоју 2030. Србија ће такође учествовати на панелу „Јачање демографске отпорности кроз квалитетно образовање и целоживотно учење“, који организују сталне мисије Србије, Бугарске, Кубе, Јапана, Молдавије, Јужне Кореје и Популациони фонд Уједињених нација (УНФПА).

Седница Kомисије о становништву и развоју прилика је да се истакне важна улога образовања у циљу јачања демографске отпорности и узајамне повезаности са темама родне равноправнности и оснаживања жена, стварања људског капитала, економског раста и одрживости животне средине.

Циљ овог догађаја је да се унапреди дијалог о популационим решењима за државе са веома ниском стопом наталитета и израженим трендом старења становништва, наводи се у саопштењу Министарства за бригу о породици и демографију.

Учешћем на овом важном светском догађају, Србија потврђује своју ангажованост на решавању демографских изазова, као и спремност да сарађује са међународном заједницом на промовисању образовања, родне равноправности и одрживог развоја.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести