04. 03. 2024. (понедељак)
НасловнаМинистарство привреде уручило сертификате за старе занате - Чувари вековне традиције добили...

Министарство привреде уручило сертификате за старе занате – Чувари вековне традиције добили ветар у леђа!

Саветник министра привреде, Марко Ровчанин, уручио је сертификате Министарства привреде на конференцији “Српска привреда – чувар вековне традиције”. Сертификати су додељени за производе старих и уметничких заната, као и производе домаће радиности. Циљ је подршка очувању и развоју старих заната и послова, пре свега занатлијама, али и другим привредним субјектима и удружењима.

Ровчанин је истакао да сертификати покрећу традиционалне занате, чувају их од заборава и преносе са колена на колено. Он је изразио задовољство успехом сертификата, који су занатлијама пружили многе олакшице, повећан статус на тржишту и нове пословне прилике у земљи и региону.

Једна од примаоца сертификата, Душана Ђорђевић из Ниша, која се бави ручном израдом медењака, рекла је да јој је сертификат омогућио да се бави послом који је испуњава и да успостави сарадњу са другим предузетницима.

Министарство привреде је једини орган државне управе у Републици Србији који је надлежан за сертификацију старих и уметничких заната и послова домаће радиности. Преко 1.000 предузетника и других сертификованих привредних субјеката у овој области су уписани у регистар.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести