29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Министарство туризма и омладине инвестира 180 милиона динара у развој омладинских центара у Србији

Министарство туризма и омладине инвестира 180 милиона динара у развој омладинских центара у Србији

Министар туризма и омладине у Влади Републике Србије, Хусеин Мемић, потписао је јуче уговоре вредне 180 милиона динара са руководством градских управа Ниша, Суботице, Сомбора и Новог Пазара за успостављање омладинских центара.

Мемић је нагласио да је циљ успостављања омладинских центара стварање услова за останак младих у локалној заједници, као и подизање знања и вештина за квалитетнији живот. Он је истакао да је неопходно увести стандарде функционисања омладинских центара како би се одржао континуитет у раду, што је предвиђено и Стратегијом развоја туризма за период до 2030. године.

У Нишу, Суботици и Сомбору биће адаптирани постојећи простори у омладинске центре, док ће у Новом Пазару бити изграђен потпуно нов и један од највећих омладинских центара у овом делу Европе. Тиме ће се омогућити младима из ових градова да учествују у различитим образовним, културним и спортским активностима, а такође и да се подржавају у развоју предузетничких вештина.

Овај важан корак у развоју омладинске политике у Србији показује ангажованост министарства да подржи младе у њиховом развоју и да им помогне да остану и успеју у својим локалним заједницама.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести