29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Србија одлучна у ставу: Не продајемо оружје ни украјинској ни руској страни

Србија одлучна у ставу: Не продајемо оружје ни украјинској ни руској страни

Србија је поново демантовала наводе британске агенције “Ројтерс” да продаје оружје украјинској и руској страни у текућем сукобу. Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић истакао је да су десет пута демантовали ове неистине и да ће то учинити опет.

Вучевић је рекао да је некоме циљ да увуче Србију у сукоб, али да се земља доследно држи утврђене политике. Он је нагласио да ако се оружје нађе на територији конфликта, то нема никакве везе са Србијом, већ са државама које не поштују међународне норме и уговорне клаузуле пословања.

Министар је подсетио на јасну политику Србије која је дефинисана на основу решења усвојеног на Савету за националну безбедност у фебруару прошле године и да се земља тога држи. ,,Србија ни сложене борбене системе, наоружање, оруђе и оружје није продавала, нити продаје, нити ће продавати руској, ни украјинској страни за време трајања сукоба”, истакао је министар Вучевић.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести