27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаВучевић одаје почаст палом хероју: Потпредседник Владе Србије и министар одбране положио...

Вучевић одаје почаст палом хероју: Потпредседник Владе Србије и министар одбране положио венац на гроб Ивана Васојевића

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић јуче је положио венац на гроб палом борцу Ивану Васојевићу у Доњем Горачићу код Сјенице. Васојевић је погинуо на данашњи дан 1999. године у бици на Кошарама, борећи се против албанских терориста.

Вучевић је венац положио у пратњи бригадних генерала Горана Момчиловића и Синише Сташевића, док су венце положили и чланови породице, припадници Војске Србије и представници локалне самоуправе. Након полагања венаца, потпредседник Владе је обишао породицу хероја са Кошара.

Водник Иван Васојевић је са само 24 године погинуо у борби за отаџбину, а постхумно је одликован Орденом за заслуге у областима одбране и безбедности првог степена.

Током посете Сјеници, потпредседник Владе и министар одбране састао се са председником општине Мунибом Мујагићем, исказавши му захвалност на подршци коју општина пружа породицама погинулих припадника Војске Србије. Вучевић је истакао значај сарадње између Министарства одбране и Сјенице у вежбама на војним полигонима на територији општине.

Мујагић је узвратио захвалношћу на подршци коју Влада Србије и председник пружају реализацији инфраструктурних пројеката у Сјеници. Он је изразио задовољство сарадњом и нагласио да је од суштинског значаја да се настави рад на подршци породицама погинулих припадника Војске Србије и унапређењу безбедносних и одбрамбених капацитета у општини.

Посета потпредседника Владе и министра одбране Сјеници служи као подсећање на жртве и херојство које су показали погинули припадници Војске Србије у овим тешким временима. Венац који је положен на гроб Ивана Васојевића је симбол поштовања и залагања Владе Републике Србије за подршку породицама погинулих и унапређење безбедности у земљи.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести