27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаБезбедност на првом месту: Апел саобраћајне полиције мотоциклистима и мопедистима

Безбедност на првом месту: Апел саобраћајне полиције мотоциклистима и мопедистима

Славиша Лакићевић, начелник Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, апеловао је на све возаче мопеда и мотоцикала да поштују саобраћајне прописе и користе заштитну опрему, чиме чувају свој живот и живот других учесника у саобраћају. Апел је упућен на догађају којим је најављен почетак мото сезоне на полигону у склопу тржног центра „Карабурма“.

Лакићевић је напоменуо да треба повећати опрезност и обратити посебну пажњу на возаче мотоцикала и мопеда. Најтеже незгоде са учешћем возача двоточкаша догађају се због неприлагођене брзине и неуступања првенства пролаза. Током прошле године, откривено је око 10.000 прекршаја које су учинили возачи мотоцикала и мопеда.

Бранко Стаматовић, директор Агенције за безбедност саобраћаја, придружио се апелу, указујући на то да је почетак сезоне највећи ризик за двоточкаше. Прошле године, 63 особе које су возиле двоточкаше су страдале.

Догађај је организовала Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Управом саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова и Ауто-мото савезом Србије.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести