29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Безбедност на првом месту: Апел саобраћајне полиције мотоциклистима и мопедистима

Безбедност на првом месту: Апел саобраћајне полиције мотоциклистима и мопедистима

Славиша Лакићевић, начелник Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, апеловао је на све возаче мопеда и мотоцикала да поштују саобраћајне прописе и користе заштитну опрему, чиме чувају свој живот и живот других учесника у саобраћају. Апел је упућен на догађају којим је најављен почетак мото сезоне на полигону у склопу тржног центра „Карабурма“.

Лакићевић је напоменуо да треба повећати опрезност и обратити посебну пажњу на возаче мотоцикала и мопеда. Најтеже незгоде са учешћем возача двоточкаша догађају се због неприлагођене брзине и неуступања првенства пролаза. Током прошле године, откривено је око 10.000 прекршаја које су учинили возачи мотоцикала и мопеда.

Бранко Стаматовић, директор Агенције за безбедност саобраћаја, придружио се апелу, указујући на то да је почетак сезоне највећи ризик за двоточкаше. Прошле године, 63 особе које су возиле двоточкаше су страдале.

Догађај је организовала Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Управом саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова и Ауто-мото савезом Србије.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести