22.09.2023. (петак)

Универзитет у Београду обележио 215 година постојања

Универзитет у Београду обележио је 215 година...

Србија улаже у будућност: 10.000 динара за свако дете

Потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија,...

Искористити потенцијал дијаспоре да помогне развој земље

Искористити потенцијал дијаспоре да помогне развој земље

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић изјавио је данас у Осечини да је циљ привлачење наших људи из расејања како би се они трајно или привремено вратили у Србију и како би се искористили сви њихови потенцијали да помогну развој своје земље.

Милићевић је, на свечаности поводом обележавања Дана општине Осечина, нагласио да ће свако министарство и Влада Србије учинити све да привуку наше људе из дијаспоре да инвестирају у ту општину, при чему је потребно да локална самоуправа припреми пројекте које ће понудити потенцијалним улагачима.

Министар је најавио да ће ускоро у Београду бити одржан велики сабор српске дијаспоре на којем ће учествовати сва релевантна удружења Срба из читавог света, оценивши да је тај скуп прилика за то да се локалне самоуправе повежу са потенцијалним инвеститорима.

Он је, говорећи о инвестицијама, истакао да су сваки нови пут, нови километар пруге и нова фабрика део те борбе да Србија напредује пре свега економски, а онда ће свакако бити јача и политички.

Милићевић је подсетио на то да Осечина као свој дан обележава сећање на 16. април 1804. године, када се 300 српских бораца, предвођених браћом Недић, у боју на Чокешини супротставило 20 пута бројнијој турској војсци.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести